Producenci
Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (14 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności

OLEJ Z MARAKUI | 100% olejek z passiflory do twarzy, włosów i ciała 100ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł 59.00
ilość szt.
Zyskujesz 59 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Avebio
Kod produktu: 4084-76382

Opis

Olej z marakui

Olejek do twarzy, ciała i włosów - 100%

 

Dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olejek arganowy. Idealny do cery naczynkowej oraz przy trądziku różowatym.

 

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone, a także w  witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Był wykorzystywany od setek lat przez plemiona z Amazonii. Ten oryginalny i egzotyczny olej słynie z bogatej zawartości bioflawonoidów jak i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 6.  Nadają one olejowi właściwości odmładzające. Olej ten regeneruje i odżywia skórę oraz włosy delikatne i suche nie przetłuszczając ich.

 

Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o właściwościach przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowych.

 

 

Jak działa olejek z pestek marakui i jakie ma właściwości?

 

nawilżające i ochronne,

poprawia elastyczność skóry,

uspokaja skórę i łagodzi stany zapalne,

reguluje wydzielanie sebum,

spowalnia procesy starzenia się skóry,

witamina K stymuluje krzepnięcie, działa znakomicie na cerę naczynkową, na trądzik różowaty i zaczerwienienia skóry,

regeneruje i przywraca warstwę lipidową,

zmniejsza stany zapalne skóry,

łagodzi obrzęki i bóle mięśni,

zapewnia witalność skóry,

skwalen, główny element powierzchni skóry, ma właściwości zmiękczające i przeciwutleniające,

karotenoidy i flawonoidy przeciwdziałają  wolnym rodnikom,

polecany również do pielegnacji suchych, kruchych i zniszczonych włosów (nadaje im połysk),

świetnie sprawdza się w masażu sportowym, gdyż posiada właściwości przeciwzapalne,

 

W przypadku jakiej cery najlepiej stosować olej z marakui?

Olejek z pestek marakui polecany jest w przypadku każdego rodzaju cery. Zdecydowanie najbardziej sprawdza się jednak w przypadku cery naczynkowej (m. in. dzięki wysokiej zawartości witamin C i K). Skutecznie wspiera też łagodzenie objawów trądziku różowatego.

 

Czy ten olejek jest bezpieczny w przypadku skóry alergicznej?

Olejek jest w 100% naturalny i bezpieczny również dla osób ze skłonnościami do alergii skórnych.

 

Jak powinno się stosować naturalny olej z marakui?

Olejek można stosować na różne sposoby:

 

zaaplikuj bezpośrednio na skórę (twarzy lub całego ciała),

wymieszaj w otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę - dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że skóra stanie się aksamitnie gładka,

w przypadku cery naczynkowej lub dotkniętej trądzikem różowatym w szczególności polecamy stosowanie olejku z marakui w połączeniu z hydrolatem z kocanki (Nieśmiertelnika).

Jaka jest maksymalna data trwałości?

Każde opakowanie posiada etykietę na której jest data do której olejek powinien być zużyty. Zawsze jest to min. kilka - kilkanaście miesięcy. Nie sprzedajemy produktów, którym kończy się termin przydatności “za chwilę”.

 

Jak najlepiej przechowywać ten kosmetyk?

Pamiętaj aby unikać nadmiernie nasłonecznionych i nagrzanych miejsc (np. parapet lub obok grzejnika). Przechowywanie w lodówce nie jest konieczne. Temperatura pokojowa jest wystarczająca.

 

Jakie są dostępne pojemności oleju z marakui i czy jest on wydajny?

Olejek z marakui marki AVEBIO jest dostępny w butelkach o dwóch pojemnościach: 50 ml i 100 ml. Jak każdy nasz olejek kosmetyczny, jest on bardzo wydajny. Mała buteleczka (50 ml) wystarcza średnio na ok. 3 miesiące codziennego stosowania (w przypadku pielęgnacji twarzy). Większe opakowanie (100 ml) - wystarcza na ok. pół roku.

 

Czy olejek był testowany na zwierzętach?

Absolutnie, nie!

 

Czy olejek posiada jakieś certyfikaty?

Kosmetyczny olejek z pestek marakui marki AVEBIO uzyskał prestiżowy ceryfikat przyznany przez Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – VIVA! - Znak V . Oznacza to m. in., że produkt nie był testowany na zwierzętach i że nie zawiera żadnych składników zwierzęcych oraz syntetycznych.

 

Czy olejek jest na 100% oryginalny i naturalny?

Oczywiście! Produkt jest w 100% naturalny i oryginalny. Nie zawiera żadnych dodatków czy konserwantów.

 

Jaki ma zapach, konsystencję i kolor?

Olejek jest praktycznie bez zapachu. Posiada bardzo lekką i delikatną konsystencję. Szybko się wchłania. Kolor olejku - jasnożółty.

 

Jak najlepiej stosować ten olejek?

Olejek polecany jest do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała. Można go stosować samodzielnie, jednak zdecydowanie najlepsze efekty można uzyskać w połączeniu z naturalnymi wodami kwiatowymi. W przypadku cery naczynkowej idealne połączenie to olejek z marakui i woda z nieśmiertelnika (kocanki włoskiej).

 

Jakie jest pochodzenie produktu?

Produkt pochodzi z Południowej Afryki.

 

Jak i z czego pozyskuje się ten olejek?

Kosmetyk powstał w procesie tłoczenia na zimno pestek owocu marakui (Passiflora Incarnata).

 

Czy wiedziałeś o tym, że?

 

olejek z marakui posiada ok. 2 - krotnie większy potencjał antyoksydacyjny niż olejek arganowy,

marakuja tak naprawdę to tylko potoczna nazwa, prawidłowa nazwa to: męczennica jadalna,

nazwa "marakuja" pochodzi od indiańskiego słowa "maraú-ya", co oznacza "owoc do zjedzenia jednym haustem",

nazwę "Passionflower" nadali w XVIII wieku misjonarze, którzy w kwiatach marakui dostrzegli mękę Jezusa (łac. passio - cierpienie, flos - kwiat),

owoce marakui poleca się w przypadku: wysokiego poziomu stresu, silnego zmęczenia, nerwicach, stanach depresyjnych, zaburzeniach snu, bólach migrenowych,

 

INGREDIENTS: 100% Passiflora Incarnata Oil.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl